Reklama

Burger párty: Pripravte si chutné občerstvenie, ktorým prekvapíte svojich hostí!

Vyskúšate?

Zdroj: Robo Hubač

Reklama

Základom je kvalitné mäso a potom už stačí málo. Štipka fantázie a chuť pohrať sa s kombináciou chutí. Máme pre vás návod. Chutné burgery, ktorými prekvapíte svojich hostí, pre vás pripravil Lukáš Novák z FACTORY Pub.

Šťavnatá klasika

Budete potrebovať:

Na burger:

  • ❤     150 g mletého hovädzieho mäsa (ideálne chuck roll)
  • ❤     syr čedar
  • ❤     slaninu
  • ❤     červenú cibuľku
  • ❤     kyslé uhorky
  • ❤     šalát
  • ❤     paradajky
  • ❤     žemľu

Na omáčku:

  • ❤     kečup
  • ❤     horčicu
  • ❤    majonézu

Zdroj: Robo Hubač

Šťavnatá klasika s čedarom a slaninou.

Ako na to:

  1. Najprv si pripravte omáčku, aby sa chute prepojili. V rovnakom pomere vymiešajte dokopy kečup, horčicu a majonézu. Z hovädzieho mletého mäsa, ktoré podľa chuti nakoreníte a nasolíte, vytvarujte burgerové placky.
  2. Dajte ich opiecť podľa toho, ako chcete mať mäso pripravené – rare/medium/well done. Ku koncu môžete na mäso, ktoré sa ešte dopeká, položiť plátok syra, ktorý sa na mäse chutne rozpustí. Popri tom pečte plátky slaniny do chrumkava.
  3. Na rozkrojenú žemľu navrstvite omáčku, nakrájanú zeleninu, mäso, syr a slaninu. Podávajte s domácimi hranolčekmi.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Burger s bôčikom

Budete potrebovať:

Na burger:

  • ❤     150 g bravčového bôčika
  • ❤     syr čedar
  • ❤     červenú cibuľku
  • ❤     šalát
  • ❤     paradajky
  • ❤     žemľu
  • ❤     cesnak
  • ❤     papriku, soľ, korenie, cukor

Zdroj: Robo Hubač

Burger s bôčikom a čerstvou zeleninou.

Ako na to:

  1. Bôčik poriadne namarinujte, vytvorte zmes cesnaku, papriky, soli aj korenia a nechajte ho 12 hodín odležať.
  2. Rúru si nastavte na parné pečenie na teplotu 80 °C a bôčik pomaly pečte 8 hodín. Keď je už takmer hotový, pripravte si karamelizovanú cibuľku.
  3. Na panvici do zlata opečte nasekanú červenú cibuľku, pridajte cukor a miešajte, až kým sa cukor neskaramelizuje. Potom navrstvite jednotlivé ingrediencie a nezabudnite na omáčku z klasického burgera, ktorou bohato potrite žemľu, aby bolo jedlo dokonale šťavnaté.

Vyberáme pre vás niečo PLUS