Burger párty: Pripravte si chutné občerstvenie, ktorým prekvapíte svojich hostí!
31. 8. 2020, 12:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 18:52)

Zdroj: Robo Hubač
Reklama
Základom je kvalitné mäso a potom už stačí málo. Štipka fantázie a chuť pohrať sa s kombináciou chutí. Máme pre vás návod. Chutné burgery, ktorými prekvapíte svojich hostí, pre vás pripravil Lukáš Novák z FACTORY Pub.
Šťavnatá klasika
Budete potrebovať:
Na burger:
- ❤ 150 g mletého hovädzieho mäsa (ideálne chuck roll)
- ❤ syr čedar
- ❤ slaninu
- ❤ červenú cibuľku
- ❤ kyslé uhorky
- ❤ šalát
- ❤ paradajky
- ❤ žemľu
Na omáčku:
- ❤ kečup
- ❤ horčicu
- ❤ majonézu
Zdroj: Robo Hubač
Šťavnatá klasika s čedarom a slaninou.
Ako na to:
- Najprv si pripravte omáčku, aby sa chute prepojili. V rovnakom pomere vymiešajte dokopy kečup, horčicu a majonézu. Z hovädzieho mletého mäsa, ktoré podľa chuti nakoreníte a nasolíte, vytvarujte burgerové placky.
- Dajte ich opiecť podľa toho, ako chcete mať mäso pripravené – rare/medium/well done. Ku koncu môžete na mäso, ktoré sa ešte dopeká, položiť plátok syra, ktorý sa na mäse chutne rozpustí. Popri tom pečte plátky slaniny do chrumkava.
- Na rozkrojenú žemľu navrstvite omáčku, nakrájanú zeleninu, mäso, syr a slaninu. Podávajte s domácimi hranolčekmi.
Pokračovanie na ďalšej strane.
Burger s bôčikom
Budete potrebovať:
Na burger:
- ❤ 150 g bravčového bôčika
- ❤ syr čedar
- ❤ červenú cibuľku
- ❤ šalát
- ❤ paradajky
- ❤ žemľu
- ❤ cesnak
- ❤ papriku, soľ, korenie, cukor
Zdroj: Robo Hubač
Burger s bôčikom a čerstvou zeleninou.
Ako na to:
- Bôčik poriadne namarinujte, vytvorte zmes cesnaku, papriky, soli aj korenia a nechajte ho 12 hodín odležať.
- Rúru si nastavte na parné pečenie na teplotu 80 °C a bôčik pomaly pečte 8 hodín. Keď je už takmer hotový, pripravte si karamelizovanú cibuľku.
- Na panvici do zlata opečte nasekanú červenú cibuľku, pridajte cukor a miešajte, až kým sa cukor neskaramelizuje. Potom navrstvite jednotlivé ingrediencie a nezabudnite na omáčku z klasického burgera, ktorou bohato potrite žemľu, aby bolo jedlo dokonale šťavnaté.