Bravčová sviečkovica s pohánkou a so zelenými fazuľkami

Budete potrebovať:

  • ❤     120 g bravčovej sviečkovice
  • ❤     35 g pohánky
  • ❤     30 g slaniny
  • ❤     35 g zelených fazuliek
  • ❤     100 ml zeleninového vývaru
  • ❤     strúčik cesnaku a 10 g masla
  • ❤     lyžicu omáčky demi glace
  • ❤     vetvičku tymianu
  • ❤     soľ a korenie podľa chuti

Ako na to:

  1. Uvaríme pohánku do polomäkka, precedíme a prepláchneme.
  2. Na rozpálenej panvici opečieme nadrobno nakrájaný cesnak, slaninu nakrájanú na pásiky, pridáme zelené fazuľky a podlejeme vývarom.
  3. Necháme zredukovať, pred koncom pridáme maslo, tymian, soľ a korenie podľa chuti. Na panvici pomaly začneme piecť sviečkovicu dozlatista, buď viac prepečenú alebo medium. Zmes pohánky dáme na tanier, pridáme sviečkovicu pokrájanú na jemné plátky, prelejeme omáčkou demi glace a ozdobime vetvičkou tymianu.

Pokračovanie na ďalšej strane.