Hokkaido je vďačná tekvica, ktorá sa dá pripraviť hneď na niekoľko spôsobov. Chutí skvele samostane upečená, plnená mletým mäsom, ako pyré, súčasť koláču či slaných placiek. Vyskúšať sa oplatí aj lahodná krémová polievka podľa jednoduchého receptu, ktorý zvládne aj menej skúsená gazdinka. Navyše, si ho nemusíte ani dopodrobna pamätať, všetko spolu totiž iba uvaríte a rozmixujete!

Budeme potrebovať:

❤     Hokkaido tekvicu

❤     1 batatu

❤     1 mrkvu

❤     1 jablko

❤     1 cibuľu

❤     1 strúčik cesnaku

❤     kúsok zázvoru

❤     olej

❤     cca 500 ml vody alebo kuracieho vývaru

❤     soľ

❤     čierne korenie

❤     tekvicové jadierka

❤     tekvicový olej

Hokkaidová polievka je veľmi chutná a zároveň pripravená do pár minút!
Hokkaidová polievka je veľmi chutná a zároveň pripravená do pár minút!
Zdroj: Shutterstock

Ako na to?

1. Na oleji do zlatista opečieme cibuľku a postupne pridáme všetku zaleninu a jabĺčko, ktoré sme si ošúpali a nadrobno nakrájali.

2. K podusenej zelenine pridáme cesnak, zázvor a korenie. Postupne prilievame vodu podľa toho, ako veľmi chceme mať polievku hustú a necháme ju variť približne 20 minút na miernom plameni.

3. Uvarenú zmes rozmixujeme ponorným mixérom.

4. Na záver dozdobíme tekicovými jadierkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.