Čo budeme potrebovať?
zeler
batáty
1/2 avokáda
1/2 tofu
mandľové rastlinné mlieko
strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
citrónová šťava
soľ

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Mám pre vás inšpiráciu, ktorú si zamilujete a hlavne ten dressing. 👌*** Pečené zelerové a batat hranolky s avokádovým dressingom *** Ingrediencie: zeler batat zemiaky 1/2 avokáda 1/2 tofu mandľové rastlinné mlieko @nuttery_official strúčik cesnaku mleté čierne korenie citrónová šťava soľ Postup: 1. Očisténý zeler a batat zemiaky nakrájame na hranolčeky a vložíme do misky. 2. Pridáme mletú rímsku rascu, mletú červenú papriku, soľ, olivový olej a dobre premiešame. 3. Poukladáme ich vedľa seba na papier na pečenie tak aby sa neprekrývali. 4. Vložíme do predhiratej rúry na 220 stupňov a pečieme cca 25 minút. 5. Dresing vytovírme nasledovne: do mixéra vložíme tofu, avokádo a 50 ml mandľového mlieka, strúčik pretlačeného cesnaku, soľ, korenie a čajovú lyžiču šťavy z citróna. 6. Všetko spolu zmixujeme, v prípade potreby použijeme viac mandľového mlieka, na zriedenie dresingu. Hotovo 🙂

Príspevok, ktorý zdieľa Zdravé recepty | Food Blogger (@chudnemjedlom),

Ako treba postupovať?
1. Očistený zeler a batáty nakrájame na hranolčeky a vložíme do misky.
2. Pridáme mletú rímsku rascu, mletú červenú papriku, soľ, olivový olej a dobre premiešame.
3. Poukladáme ich vedľa seba na papier na pečenie tak, aby sa neprekrývali.
4. Vložíme do predhiratej rúry na 220 stupňov a pečieme cca 25 minút.
5. Dresing vytovírme nasledovne: do mixéra vložíme tofu, avokádo a 50 ml mandľového mlieka, strúčik pretlačeného cesnaku, soľ, korenie a čajovú lyžiču šťavy z citróna.
6. Všetko spolu zmixujeme, v prípade potreby použijeme viac mandľového mlieka, na zriedenie dresingu. Hotovo!

Tento recept ste si mohli prečítať aj v našom časopise.
Viac inšpirácie od blogerky Chudnem Jedlom nájdete napríklad na jej Instagrame.