Fileta z bravčovej sviečkovice na krémovej slivkovej omáčke

Budete potrebovať:

  • ❤    800 g bravčovej sviečkovice
  • ❤     20 g kryštálového cukru
  • ❤     200 ml suchého červené vína
  • ❤     400 g čerstvých sliviek
  • ❤     20 g masla a olej
  • ❤     soľ a mleté čierne korenie
    Recepty so slivkami si jednoducho zamilujete.
    Recepty so slivkami si jednoducho zamilujete.
    Zdroj: Robo Hubač

Ako na to:

  1. Bravčovú sviečkovicu z každej strany opečte na grile a dajte dopiecť do rúry na 7-9 minút pri teplote 200 °C. Medzitým si pripravte omáčku.
  2. Očistené nakrájané slivky orestujte na masle, pridajte cukor a skaramelizujte ho. Následne všetko zalejte vínom, zredukujte a pridajte slivky. Po uvarení rozmixujte a dochuťte.

Pokračovanie na ďalšej strane.