Slivky sú malý-veľký zázrak prírody. Sú plné vitamínov, čistia krv, znižujú vysoký krvný tlak aj cholesterol či urýchľujú metabolizmus. Preto sa ich určite oplatí zaradiť do vášho jedálnička. Ukážeme vám, ako si ich chutne pripraviť. Budú to naozaj hody!

Domáca divinová paštéta so slivkovým čatní

Budete potrebovať:

  • ❤     200 g diviny
  • ❤     20 g masla
  • ❤     120 g slaniny
  • ❤     20 g cibule
  • ❤     200 g čerstvých sliviek
  • ❤     20 g šalotky
  • ❤     škoricu a 6 klinčekov
  • ❤     50 g  kryštálového cukru
  • ❤     lesné ovocie
  • ❤    soľ a mleté čierne korenie

Ako na to:

  1. Cibuľu orestujte do zlatista, pridajte divinu nakrájanú na kocky, soľ, mleté čierne korenie a duste do mäkka. Rozmixujte, zjemnite maslom a dochuťte soľou a korením. Pridajte opečenú slaninu nakrájanú na kocky. Zmes dajte do formy (srnčí chrbát) a nechajte vychladiť 24 hodín.
  2. Čatní: Šalotku speňte na masle, pridajte slivky, škoricu, klinčeky, soľ, cukor a varte, kým sa slivky nerozvaria. Rozmixujte, dochuťte a nechajte vychladiť.
  3. Na tanier naservírujte slivkové čatní a navrch položte kocku divinovej paštéty. Ozdobte lesným ovocím.

Pokračovanie na ďalšej strane.