Hitom cestoviny z jedného hrnca
Simona precestovala už kus sveta, no stále nedá dopustiť na slovenské gastro, ktoré sa za posledné roky posunulo o krok vpred. „Obzvlášť som natešená z bratislavských kaviarní s výberovou kávou. Latka je nastavená naozaj veľmi vysoko a v zahraničí už mávam problém nájsť tak dobre pripravenú kávu. Veľký posun vnímam, aj čo sa jedla týka, najmä v hlavnom meste máme kopu kvalitných reštaurácií a bistier.“ Miluje morské plody a ryby, takže je jasné, že je fanúšičkou všetkých prímorských destinácií. „Na jedlo sa vždy najviac teším do Talianska, očarila ma hlavne oblasť Toskánska svojimi cestovinami, rizotom, hustými polievkami, vínom a hľuzovkou za veľmi fajn ceny. Zo svojich jedál mám najradšej krémové cestoviny z jedného hrnca, ktoré robievam minimálne raz týždenne.“ Mimochodom, tie vám Simonka odhalila aj v receptoch. Jej najobľúbenejšou ingredienciou je jemný odtučnený tvaroh. Dôvod? Známa influencerka sa nezaprie. „Je neuveriteľne multifunkčný a dá sa použiť od krémov až po cesto na rôzne druhy koláčov. Zároveň je ľahko dostupný, lacný a má skvelé nutričné hodnoty s množstvom bielkovín. V tesnom závese za tvarohom je červená šošovica, ktorá je taktiež lacná, ľahko dostupná a veľmi výživná. Dá sa použiť od dhalu cez vegánske lasagne až po polievky.“ Dobrú chuť!