Vedeli ste, že na začiatku svojej úspešnej cesty vlastne vôbec nevedela variť? Možno aj preto jej „food ošiaľ“ na sociálnych sieťach prišiel, ako tvrdí, nečakane a neplánovane. „Keď som takmer pred desiatimi rokmi s Instagramom začínala, neexistoval koncept influencera a ešte asi nikto netušil, že sa z toho bude dať vybudovať kariéra. Moji kamoši pridávali na Instagram selfíčka, ja som začala pridávať fotky svojich raňajok, keďže selfies mi nikdy veľmi nešli,“ usmieva sa šikovná Bratislavčanka, ktorá zo začiatku pridávala „len“ fotky ovsených kaší. No zafungovali! „Postupne som sa pustila do jednoduchých, zdravších a nízkokalorických receptov na koláčiky a ľudí to začalo baviť. Spomínam si na jeden tvarohový koláč s malinami, ktorý dostal na tie časy rekordné množstvo lajkov.“ Dnes sa už môže pochváliť takmer 70-tisíc sledovateľmi a top spoluprácami. K láske ku gastronómii ju priviedla mamina. „Varí skvele. Už ako malá som zbožňovala sladké, no okolo mojej puberty začala variť najmä zdravšie jedlá, čo ma chytilo a drží dodnes.“ Tvorba receptov, videoreceptov a instagramové spolupráce sa pre ňu stali dokonca full time jobom. „Predtým som to kombinovala s bakalárskym stupňom vysokej školy, počas ktorého som si založila živnosť,“ hovorí Simona, ktorá už vydala knihu receptov Sladké a fit. Kde berie toľko inšpirácie na svoju tvorbu? „Najväčšou inšpiráciou sú pre mňa jednoznačne blogy a instagramové kontá zahraničných foodblogerov, no veľmi rada sa prehrabávam kuchárskymi knihami a kupujem si časopisy s jedlom. Veľkou inšpiráciou je aj cestovanie a návštevy reštaurácií. Recept na mandarínkovo-vanilkové košíčky mi napadol vo vani pri pohľade na mandarínkovo-vanilkový sprchovací gél,“ prezrádza. „Treba mať skrátka oči otvorené a všetko si zapisovať – moje poznámky v telefóne nemajú konca.“

K láske ku gastronómií ju priviedla mamina. „Varí skvele. Už ako malá som zbožňovala sladké, no okolo mojej puberty začala variť najmä zdravšie jedlá, čo ma chytilo a drží dodnes.“ Archív S.M.