Čokoládové cupkaky plnené čokoládovým krémom a malinami

Čas prípravy: 45 minút

Budete potrebovať:

  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 175 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 60 ml oleja
  • 10 g prášku do pečiva a štipka soli
  • 45 g kakaa
  • 150 g belgickej mliečnej čokolády Callebaut – čipsy

Ako na to:

  1. Najprv vyšľahajte vajcia a potom k nim pridajte olej. V miske zmiešajte cukor, kakao, múku s práškom do pečiva a so štipkou soli. Následne to vysypte do vaječnej zmesi, prilejte mlieko a premiešajte do hladka. Na záver vmiešajte Callebaut čipsy.
  2. Cestom naplňte košíčky do troch štvrtín a vrch posypte čudákovými čipsami alebo nahrubo nastrúhanou čokoládou. Pečte vo vyhriatej rúre pri 200 °C 20-25 minút. Nechajte vychladnúť a vyhĺbte trubičkou dierku asi 1 cm širokú a 1,5 cm hlbokú.
  3. Krém: Roztopte 100 g mliečnej belgickej čokolády, nechajte ju vychladnúť a zmiešajte s 250 g mascarpone. Naplňte cukrárske vrecko a naplňte cupkaky. Potom vložte malinu. Vrch ozdobte buď fondánom, alebo opäť krémom z mascarpone a čokolády. Čokoládu môžete obmieňať napríklad s keksovým krémom alebo malinovým prepasírovaným džemom.

Pokračovanie na ďalšej strane.