Špičkový šéfkuchár Martin Novák zavítal do talianskej reštaurácie v Šamoríne, kde sa pokúsil majiteľovi Tiborovi pomôcť nabrať nový vietor do plachiet a opäť docieliť, aby sa do jeho podniku vrátili návštevníci.

Keď si sadol za stôl a do rúk sa mu dostal ich jedálny lístok, doslova mu to vyrazilo dych. V ponuke mali 136 jedál. ,,Čo toto je?? Ponukový list na dovolenku? 35 druhov pízz. Wau... To som nevidel ešte. 136 jedál na jedálnom lístku. Prečo???" chytal sa Martin neveriacky za hlavu. ,,Misa Bella Italia, pražský kurací rezeň... Ideme do talianskej reštaurácie a dáme si pražský rezeň... Orientálne soté! Primavera hamburger," rehotal sa šéfkuchár z toho, čo zbadal v ich ponuke. ,,Takže máme fúzie kuchýň... americkú a taliansku. Super. Snehulienkin sen... No mňa drbne," neprestával sa čudovať.

AKO VYZERÁ ICH NOVÝ JEDÁLNY LÍSTOK, SI POZRITE V GALÉRII

Takto sa Martin tváril, keď v talianskej reštaurácii dostal pražský rezeň.
Zdroj: TV Markíza

Nakoniec sa tvrdohlavý majiteľ nechal obmäkčiť a varenie prenechal svojmu synovi. Ten Martinovi pripravil famózne rizoto, z ktorého ostal úplne ohromený. ,,Vymyslel som rizoto z lesných hríbov, s parmezánom a s hovädzím mäsom," predstavil nové jedlo majiteľov syn Dávid. Na konci relácie Tibor oznámil, že po novom zredukuje jedálny lístok, zmení jedlá, do kuchyne pustí svojho syna a začnú variť moderne. Martin ich nový jedálny lístok doplnil o typické talianske jedlá a skvelé dezerty ako Tiramisu, Profiteroles a Panna cotta alla fragola. 

Martin spravil všetko, čo bolo v jeho silách a do ich reštaurácie vniesol nový vietor, moderné nápady a zasvätil ich do postupov, ako pripraviť famózne jedlá. Keď prvý diel skončil, diváci boli zvedaví, ako sa reštaurácii darí, keďže súčasťou šou nie sú návraty a neohlásená kontrola zo strany Martina. 

,,Zo zvedavosti som si túto reštauráciu pozrel a majú zaradené opäť všetky jedlá v ponuke cez rezne a hamburgery až po mäsá na smotane, milión jedál, ktoré okolo talianskej kuchyne ani nešli. Takže bolo to buď celé hrané alebo sa vrátili do starých koľají veľmi rýchlo," napísal Andrej.

AKO VYZERÁ ICH NOVÝ JEDÁLNY LÍSTOK, SI POZRITE V GALÉRII

,,Tešil som sa, že si u nich dám dezert Profiteroles. Na jedálnom lístku ho však už nemajú, ale môžete si dať somloi halušky," ozvali sa ďalší ľudia. ,,Po relácii som si pozrela, ako zmenili jedálny lístok a nič nezmenili. Stále sa držia svojich otrepaných receptov. Smutné, že si nedajú povedať a nechcú sa posunúť vpred. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci," napísala Elena.

A aká je pravda? Denník Plus JEDEN DEŇ reštauráciu deň po odvysielaní navštívil, aby sa presvedčil, ako dodržujú Martinove rady. Hrubý jedálny lístok vymenili za dvojstranový, no hoci majiteľ sľúbil, že ho výrazne zredukuje, stále sme na ňom našli hromadu jedál, medzi ktorými sú stále hamburgery, vyprážané rezne, vyprážaný karfiol a podobne. AKO VYZERÁ ICH NOVÝ JEDÁLNY LÍSTOK, SI POZRITE V GALÉRII