Bez zmrzliny by hádam ani nemohlo byť leto. Chladivé potešenie dobre padne, keď sa teplota šplhá nad tridsiatku. Či sa stravujete podľa zásad zdravej výživy alebo nie, mali by ste preskúmať, z čoho je zmrzlina vyrobená.

Čo si treba všímať?

Niektoré cenovo výhodné mrazené krémy môžu obsahovať látky, ktoré nie sú zdravé a je lepšie sa im vyhnúť. Na výrobu zmrzlín sa totiž používajú aj rôzne rastlinné oleje. Najlacnejší – a nezdravý – je palmový olej, ktorý má vysoký podiel nasýtených tukov. Pozrite sa aj na obsah mliečneho tuku, ktorý ovplyvňuje energetickú hodnotu zmrzliny. Je rozdiel, či je vyrobená zo smotany alebo z odtučneného mlieka. Tuk zvýrazňuje chuť a jeho nízky obsah môže byť nahradený väčším množstvom cukru, aróm či iných prídavných látok.

Zdroj: Shutterstock