Pozrite si foto zmrzlinových donutov, ktoré vás dostanú!

On bol novinár, ona právnička. Dnes sa však manželia Katka a Martin Labancovci môžu pochváliť jednou z dominánt street foodu. S mobilnou Poľnou kuchyňou fungujú v hlavnom meste, no vyrážajú aj na festivaly, svadby či cateringy.

Čítajte viac:

Kalorická bomba alebo neodolateľná lahôdka? Zmrzlinový donut vás očarí!

„Už dlhšie sme zvažovali, že chceme mať s manželkou Katkou vlastný biznis. Ja som ešte ako vysokoškolák brigádoval v USA v gastre a neskôr ako novinár zas písal o jedle. A tak bolo prirodzené, že ak si máme vybudovať čosi vlastné, bude to čosi, kde sa bude podávať jedlo,“ vysvetľuje Martin. „Kúpil som si preto pár fľaškových pív, niekoľkokrát pustil skladbu Today od Smashing Pumpkins, kde spevák brázdi cesty so zmrzlinovým autíčkom, no a na druhý deň som povedal áno.“ Najskôr si však aj kvôli papierom musel urobiť rekvalifikačný kurz na kuchára. Na pár mesiacov zažil atmosféru a rýchle tempo varenia vo veľkých bratislavských vývarovniach či krčmách, aj poriadny fine dining asi v najlepšom podniku na Slovensku, vo Fou Zoo.

Mladí manželia spustili so svojím food truckom hotový ošiaľ.
Zdroj: Robo Hubač

Čítajte viac:

Kuchárska elita: Hviezdni šéfkuchári nám prezradili svoje najväčšie úspechy!

„Móda pouličného jedla na rozdiel od bistier bola v tom čase ešte len v plienkach a chceli sme tú vlnu chytiť hneď od začiatku. Ale pouličná gastronómia a pevná prevádzka sú dva rozdielne svety,“ pripomína šikovný podnikateľ. Poľnú kuchyňu zrejme najviac preslávili fantastické hovädzie sendviče a fish & chips s hráškovým pyré. Cez víkendy zasa funguje Martinov a Katkin mobilný stánok ako záchranné koleso pre všetkých, čo minulú noc žúrovali. Vtedy idú na dračku, neprekvapivo, vývary.

„Tých historiek, čo si každú sobotu vypočujeme, je na román. Alkohol naozaj prinúti ľudí robiť hlúposti, ale aspoň máme postarané o zábavu,“ smeje sa Katka, ktorá svoj čas rozdeľuje medzi prácu a starostlivosť o osemmesačného synčeka. „Teší nás, že street food sa už stal obľúbeným u všetkých vekových kategórií. Najskôr k nám chodili skôr mladšie ročníky, no dnes nie je nič výnimočné, že si u nás dajú obed aj páry po päťdesiatke. A chutí im,“ tešia sa mladí manželia, ktorí si všimli, že aj na slovenskej gastroscéne sa to mení k lepšiemu a ľudia sú ochotní za kvalitný stret food si aj zaplatiť. Našťastie pre všetkých, ktorí dobré jedlo milujú.

Pozrite si foto, ako sa dá zdokumentovať svet. Vďaka originálnym pokrmom!

Čítajte viac:

Zázračný nápoj na chudnutie: Pite ho dvakrát denne a uvidíte!

Prezradí vás káva: Čo o vás povie váš obľúbený nápoj?

Kaviareň s dávkou metalu: Šéfujú jej Martina a Jakub!

Raňajky snov pre zamilovaných ♥ Inšpirujte sa a prekvapte svoju lásku!