Pozrite sa na krásne fotografie fit receptov

Na trh sa totiž dostala nová publikácia Z fitka od kuchyne Špeciál II (Martinus, 16,90 eur) zo známeho webu o zdravom životnom štýle a cvičení Fitshaker. Tie najlepšie recepty z blogu vás prevedú letným obdobím hravo a zábavne, takže je len na vás, ktorý z vyše 150 receptov si vyberiete. Prakticky zoradené recepty podľa kategórií v štýlovej väzbe sú doplnené nielen o nutričné hodnoty, ale aj o skvelé rady a tipy tréneriek, inštruktoriek a výživových odborníčok. My sme si naše dnešné menu zostavili takto:

Super ranný štart

Kokosová kaša s malinami

Potrebujeme: 40 g jemných ovsených vločiek,1 dcl kokosového mlieka, 3 dcl vody, 1 lyžicu goji, 1 lyžičku chia semienok, ½ šálky malín (80 g), 1 lyžičku medu, príp. datľového sirupu, 1 lyžičku nasekaných mandlí

Ako na to: Vločky a goji zalejeme vodou, kokosovým mliekom a varíme cca 5 minút do krémovej konzistencie. Keď kašu odstavíme, pridáme chia semienka, med a zamiešame. Maliny rozmixujeme na kašu. Vrstvíme vločky, malinové pyré a vrch posypeme nasekanými mandľami.

Kokosová kaša s malinami
Kokosová kaša s malinami
Fitshaker

Zdravý obed

Protizápalová polievka so zeleninou

Potrebujeme: 1 šálku hnedej šošovice, 2 lyžice olivového oleja (príp. ghee masla), 1 cibuľu, 2 veľké sladké zemiaky, 4 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 väčšiu červenú papriku, 6 strúčikov cesnaku (nakrájané alebo nastrúhané), asi 3 litre vody, morskú/himalájsku soľ (množstvo podľa chuti), 2 lyžičky rasce, 2 lyžičky kurkumy alebo karí, ½ lyžičky mletej škorice, ½ lyžičky mletej papriky, čili (podľa vlastnej chuti), 2 – 3 hrste čerstvého špenátu, šťavu z ½ citróna

Ako na to: Šošovicu večer pred varením namočíme. Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Vo veľkom 5 litrovom hrnci opražíme na oleji cibuľku, potom k nej pridáme nakrájanú zeleninu, cesnak a namočenú šošovicu. Zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni minimálne 2 hodiny (uvoľnia sa zdravé zložky zo surovín a zvýrazní sa samotná chuť polievky). Ak je všetko uvarené, polovicu zeleniny rozmixujeme na kašu a dáme naspäť do polievky, varíme ešte 30 minút. Ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme listy špenátu a polievku odstavíme. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou podľa chuti. Môžeme podávať s bielym jogurtom, kyslou smotanou alebo čerstvými bylinkami.

Fit snack

Chrumkavé špaldové cookies s čokoládou

Potrebujeme: 300 g hladkej špaldovej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov, 100 g kvalitného masla, 2/3 hrnčeka domáceho medu, 2 vajíčka, 10 g horkej čokolády, hrsť orieškov

Ako na to: Zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej miske poriadne zmiešame roztopené maslo, med a vajíčka.Všetky ingrediencie spolu zamiesime, až nám vznikne veľmi husté a lepivé cesto. Pridáme nadrobno nasekanú horkú čokoládu a oriešky. Malé guľôčky vytvorené z cesta porozkladáme na plech a rozpučíme lyžicou tak, aby boli okraje vyššie ako stred, no stále tenké. Dáme do rúry a pečieme 15 minút pri 180 °C.

Čítajte viac:

Kaviareň s dávkou metalu: Šéfujú jej Martina a Jakub!

Zdravé cookies
Zdravé cookies
Fitshaker

Proteínová večera

Kuracie prsia plnené kozím syrom a bylinkami

Potrebujeme: 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g), 100 g mäkkého kozieho syra (žervé), 6 ks sušených paradajok, čerstvé bylinky (oregano, tymian), 2 ks cesnaku, morskú/himalájsku soľ, ½ väčšieho zeleru (250 g), 1 lyžicu olivového oleja, petržlenovú vňať a citrón na ozdobenie

Ako na to: Kuracie prsia umyjeme, v najširšom mieste rozkrojíme a jemne naklepeme. V miske zmiešame kozí syr, čerstvé bylinky, cesnak a nadrobno nakrájané sušené paradajky. Dochutíme soľou. Takto pripravenú zmes natrieme na kuracie prsia. Preložíme a špáradlami zabezpečíme, aby nám pri pečení syr nevytekal. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán. Opečené kuracie prsia preložíme na alobal a pevne zabalíme. Každý kus zabalíme zvlášť. Vložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre cca 25 minút pri teplote 200 °C. Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Poukladáme na plech alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme dohneda v rúre pri 200 °C . Keď máme mäso a hranolčeky hotové, dozdobíme ich petržlenovou vňaťou a citrónom a môžeme podávať.

Viac foto super receptov nájdete TU.

Čítajte viac:

K veľkej zmene ju nakopol rozchod: Zhodila 20 kíl a vyzerá úžasne!

Alyssa sa pochválila receptom pre dosiahnutie postavy snov: Neuveríte, čo jej pomohlo!

Hviezdne fitnes: Vypátrali sme, ako sa udržiavajú fit hollywoodske stálice

FOTO Neuveriteľná premena! Týchto ľudí by ste po schudnutí takmer nespoznali

Cvičte s Tinou: Tieto 4 zázračné cviky vám zdokonalia postavu za 15 minút!

Miss Sporty: VIDEOmanuál, ako si vyrobiť štýlové fitness outfity