Zima je obdobím, kedy svoje chuťové poháriky často popustíme o kúsok viac, než by sme mali. To sa časom prejaví nielen na našej váhe, ale hlavne na pocite nafúknutosti, plnosti a v konečnom dôsledku aj na pocite fyzického, no predovšetkým mentálneho vyčerpania. Inak povedané - vyprážaný rezeň je fajn, ale jesť ho niekoľkokrát do týždňa, to už fajn nie je. Nemali by sme zabúdať na pravidlo pestrej stravy, ktorá je pre náš organizmus nenahraditeľným pomocníkom. Konzumovať ju môžeme, napríklad, aj v podobe takéhoto lákavo vyzerajúceho jarného šalátu, ktorý nás nielen perfektne zasýti, ale navyše ho máme hotový za pár minút. A najlepšie je, že chutí famózne!

ČO BUDEME POTREBOVAŤ?

❤       biela špargľa

❤       cuketa

❤       červená reďkovka

❤       šalátová uhorka

❤       hlávkový šalát

❤       1 strúčik cesnaku

❤       ghee maslo

❤       sezamový olej

❤       1 PL praženého čierneho sezamu

❤       2 na tvrdo uvarené vajíčka

Odľahčite svoje telo chutným šalátom.
Odľahčite svoje telo chutným šalátom.
Zdroj: Shutterstock

AKO NA TO?

Nachystáme si všetky potrebné suroviny a pustíme sa do čistenia špargle. Zrežeme jej konce a očistenú špargľu 4 minúty varíme. Potom z nej zlejeme vodu a špargľu presunieme na panvicu. Pridáme k nej nakrájanú cuketu a spolu ich mierne opražíme na ghee masle. Zmes dochutíme cesnakom a osolíme podľa chuti.

Do väčšej nádoby zatiaľ nakrájame zvyšnú zeleninu. Následne do nej primiešame aj opraženú zmes špargle a cukety a polejeme sezamovým olejom. Posypeme čiernym praženým sezamom a môžeme servírovať. Na šalát naservírovaný na tanieroch už nakoniec pridáme len nakrájané varené vajíčka. Prajeme dobrú chuť!