Pečená šunka s hrachovým krémom

Ingrediencie

Plzeňská pečená šunka Mecom Premium

200g malej šalotky

soľ

rozmarín

olivový olej

Hrachový krém: 300g sušeného hrachu

1 ČL soli

čierne mleté korenie

majoránka

90g slaninky

80g cibule

Hráškové pyré:

100g mrazeného hrášku

100ml vývaru

soľ

šalotka

maslo

Postup

Šunku nakrájame na kocky, nemusia byť rovnakého tvaru a opečieme na bravčovej masti alebo na oleji do zlatista.

Hrachový krém:

Hrach poriadne prepláchneme, zalejeme vodou a necháme aspoň pár hodín, ideálne až noc, postáť. Osolíme, pridáme čierne korenie a v tej istej vode varíme úplne do mäkka (rozvaríme), trvá to cca hodinku a pol, záleží od hrachu. Občas premiešame, aby sa hrach nepripálil. Hrach rozmixujeme do hladka, pridáme majoránku a opečenú slaninku s cibuľou a ešte raz všetko rozmixujeme. Ak by sa krém zdal hustý, pridáme trochu vývaru. Ak nebude úplné hladký, tak ho prepasírujeme cez jemné sitko. Kašu prelejeme do sifónovej fľaše, pustíme 1 bombičku a necháme v teplej vode postáť.

Šalotku opláchneme vo vode, ale nečistíme, dáme ju do panvice, osolíme, pridáme rozmarín a olivový olej a dáme piecť na 180 stupňov cca 15minút.

Hráškové pyré:

Šalotku speníme na masle, pridáme rozmrazený hrášok, krátko o restujeme a podlejeme vývarom. Ak nám to zovrie tak rozmixujeme na hladké pyré. Na dorobenie použijeme hrášok cely, pyré – hráškové výhonky.

Čítajte viac:

ČO je Čoje? Známy foodblogger EMME odhalil svoju stratégiu, tvár a prezradil TOP 5!

Baby z Pomazánkovo urobili terno: Podnikateľský nápad sa nám doslova prisnil!

Najlepší street food v meste? Dajte si obed priamo z auta!

Raňajky snov pre zamilovaných ♥ Inšpirujte sa a prekvapte svoju lásku!

Keď sex chutí: Na to, aby ste ho dostali do varu, vám stačí obsah chladničky!

Ďalší recept na druhej strane